Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú 2023. május 19-20-án.!!!

Kerékpárosok és motorosok zarándoklata az Ecséd település szélében található Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál 2023. május 19-20-án. motorocs bucsu

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, mint kezdeményezője a kiemelt eseménynek, hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT - MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai, továbbá a MotorkerékPálosok közössége. Több mint 15 éve érkeznek motoros zarándokok eme szenthelyen található kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék a motoros szezont. Ezért igyekeztünk ebben az évben is kitenni magunkért és tartalmas programokat szerveztünk az ideérkezők megelégedésére. Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesz bemutató, előadások, lelkiségi és kulturális programok, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok.

Pár részletes információ

A kétnapos rendezvény szabadtéri programokkal vár minden kedves érdeklődőt és a programok ideje alatt büfé működik, melyet a Tátra Rendezvényház személyzete biztosít! Továbbá sátorozásra idén is van lehetőség a Boldogasszony kápolna melletti tisztáson a szenthelyre vonatkozó szabályok maradéktalan betartása mellett. Viszont aki a közeli szálláson szeretne megszállni, annak a Búzás Pince Vendégházat ajánljuk! A programok esetleges változtatásának jogát fenntartjuk! Valamint az idei évben is teljes búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáshoz járul és szent áldozáson részt vesz!

Részletes program

2023. május 19 -e (péntek):

  • 16°° órától Egyéni és csoportos zarándokok fogadása
  • 18°° órakor Megnyitó és rövid litánia gyertyás körmenettel
  • 19°° órakor Vacsora az Ecsédi Motoros Egyesület jóvoltából

2023. május 20 -a (szombat):

  • 10:30 órakor Rövid megnyitót követően könyvbemutató és beszélgetés Gál Vilmos történelmi regényíróval. A beszélgetés moderátora: Machovits László a Hunyadi Rend motoros közösség kapitánya Az ebéd a MOTaMOT felajánlásában és az Ecsédi Motoros Egyesület jóvoltából valósul meg 12°° órától 14°° óráig!
  • 13°° órától Dr. Hidán Csaba László régész-történész, harcművészet oktató előadása, Árpád népének viselete és harcművészete címmel.
  • 14°° órától Pódiumbeszélgetés Chemez Farkas lovaszarándok és Csőszteleki Kiss Attila Péter író közreműködésével. A beszélgetés moderátora: Rimóczi Béla motoros barátunk.
  • 15°° órától Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület kutyás egységének kutyás bemutatója.
  • 16°° órakor Szentmise és motorok megáldása, az ünnepi szentmisét Marti József esperes-plébános atya celebrálja
  • 17:45 órakor Motoros felvonulás a településen

Megkérünk minden jó szándékú motoros zarándok barátainkat és érdeklődő látogatót, hogy ügyelve a rendre és a rendezvény folyamatosságára, időben érkezzenek a szentmisére, hogy ne a liturgia alatt kelljen elrendezni a motorokat, megzavarva a szentmisét és a jelenlévőket! Megértésüket köszönjük!

A program esetleges változásának jogát fenntartjuk!

Az esemény programjai alatt büfé működik, melyet a Tátra Rendezvényház munkatársai biztosítanak!

További információk a honlapunkon: https://szentkutvolgye.hu

"Jó példával élni két keréken!"
Mindenkit Szeretettel Várunk!